Om træningen og dens struktur.

Alle juniorer tilbydes træning. Vi tager løbende juniorer ind på træning, hvis vi har den fornødne trænerkapacitet og der er frie pladser.

Du skal være medlem og betale kontingent for at kunne være med. Derudover betaler du for træningen, alt efter hvor meget du træner.

 

Træningskategorier

Alle starter som mini eller klubspiller (afhænger af den alder man har, når man starter). 

Nogle juniorer er ekstra engagerede, træner noget mere og deltager selvstændigt i kampe, stævner og turneringer. De udgør, det som vi kalder for holdspillergruppen.

Struktur på træningen.

Der findes som nævnt ovenfor følgende træningskategorier: Minihold eller begynderhold, klubspiller-holdene og endeligt holdspiller- & turneringsgruppen. Her lidt info om, hvad det betyder det ene eller det andet, og hvordan det går for sig.

Minispillere (ca. 6-10 år)

Miniholdene med skumbold/røde bold (ca. 6-10 år). Indendørs bruger vi skumbolden og rød bold, mens det udendørs kun er den røde bold type.

Vi leger med de forskellige tilgange & bolde. Det er en legende, aktiv og bevægelses/koordinationsmæssig indgang til tennis. Holdenes - for det meste - sene træningstider tager så vidt muligt hensyn til, at børnene skal følges af deres forældre.

Efter miniholdene, kan det være tid for at komme videre på et klubspiller- / holdspiller-træningen, hvor du begynder at spille med den almindelige gule tennisbold. Det taler I med træneren om, eller træneren foreslår det for jer.

 

Klubspillere (ca. 10-16 år+)

Som klubspiller kan du gå til træning 1, 2, 3x/uge efter eget ønske. Du lærer her de grundlæggende tennis færdigheder – noget om slagene og om selve spillet. I tennis er der masser af teknik og spilforståelse at tage fat på. Du spiller tennis for at lære spillet, slå til bolden, du kan lide træningsfællesskabet, motionen og at have det sjovt med din tennis. Klubaktiviteter som Vild med kamp, Familie-tennis, Åben juniorbane og ATK Camps, at spille selv med en kammerat samt andre sociale events/aktiviteter kan evt. være noget for dig. Du kan også være på vej til at blive holdspiller, hvis det viser sig at være noget for dig og du dygtiggør dig yderligere. Engagerede klubspillere bliver når der er plads inviteret til at fortsætte lidt ind i næste time. Målgruppen er primært tænkt som ca. 10-16 år. Plus (+) betyder, at du kan fortsætte til du ikke er junior mere, dog anbefaler vi gradvist at søge tilbud fra seniorafdelingen og ”De unge løver” fra man er 16 år og ældre.

Holdspiller- & Turneringsgruppen (ca. 8-16 år+)

Hold- og turneringsjuniorer træner typisk 2 eller 3-4x/uge. Holdspillere er de, som spiller holdkampe (og evt. få individuelle turneringer), mens de ”rendyrkede” turneringsjuniorer både spiller holdkampe og forholdsvist mange individuelle turneringer. Der er ekstra engagement - man går efter dygtiggørelse, udvikling, fællesskab, konkurrence og perfektion af spillet.