Juniorafdelingen - Historik og talentudvikling

ATK har gennem specielt de sidste to årtier været dygtige til at udvikle & fastholde talenter og frembringe en elite af egen avl. Det er sket på basis af fokus på dygtige trænere, teknisk & langsigtet udvikling samt gennem stærke, givende teams & fællesskaber. Vigtigt for filosofien er også, at spillerne lærer at tage ansvar, hjælper til og bidrager til fællesskabet.

Siden ATKs første Guldmedalje ved Danmarksmesterskaberne for juniorer i 1996, er det indtil i dag blevet til 33 Guldmedaljer totalt set i single og double ved UM. Dertil skal lægger en meget lang række af Sølv- og Bronzemedaljer. Listen over ATKs juniordanmarksmestre:

Lasse B. Jonassen, Gluay Kampookaew, Hoang kim Dam, Ali Abdil-Karim Shabib, Emma Balslev Tybirk og Mohamed Shabib.

Som følge af denne talentudvikling er ATKs bedste seniorhold rykket op fra 3.division til 1. division. Dette er sket på basis af en talent- og eliteudvikling af spillere fra egne junior rækker. Listen over spillere tæller bl.a.:

Thomas Leth Jensen, Jimmy Scherff, Lasse B. Jonassen, Peter Elsborg, Jesper Jensen, Gluay Kampookaew, Hoang Kim Dam, Ali Abdil-Karim Shabib, Nathali Thorius, Christian Borg, Mohamed Shabib, Abas Shabib, Nikolas Balslev Tybirk og Nicolai Meier Larsen.
 

En håndfuld af disse spillere har nået den nationale elite (Top 20). Det er blevet til følgende medaljer ved DM for seniorer: Sølv til Gluay Kampookaew i damesingle(2005), 2 Sølv + 1 Bronze til Peter Elsborg i herredouble (2012 og 2013) og Sølv til Mohamed Shabib i herresingle(2013). Mohamed Shabib har derudover i 2014 opnået en sin hidtil bedste placering som nr. 3 på den danske rangliste og tjent 5 ATP point til verdensranglisten (No. 1279).
 
Opdateret november 2014